Димитър Пенев не възнамерява да се отказва от треньорската професия, въпреки че дните му начело на националния тим се считат за преброени. В този стил се изказа самият специалист на пресконференция днес.

„Навикнал съм на тези неща, на смените и на новите назначавания. Пенев има амбиция да продължи като треньор. Друг е въпросът, какво ще се решава за национален треньор, аз за клубен отбор нямам проблеми,” обяви Стратегът от Мировяне преди двубоя с Румъния в събота.

Опитният специалист не пожела да коментира стартовия си състав за мача с румънците. Пенев ще изчака последния ден, за да е сигурен в избора си. „Ние се крием, а вие ни разкривате, така че сигурно сте видели какво пробвам,” каза Пената.

„Няма да казвам кога сме били по-силни, през 1996 година или сега, за да не се обиди Митко,” - по този начин наставникът отговори на въпрос зададен от румънски репортер.

„Искам да поздравя гостите за тяхното класиране. Хаджи познаваме, също Попеску, колегата Генерала го познаваме, а и те също ме познават добре,” върна се в миналото Димитър Пенев.

Селекционерът за пореден път сподели, че мачът в София срещу Албания е бил единствената грешка на националите. В другите мачове, според Пенев, България не е имала късмет.