Българският национален отбор по минифутбол започна с категоричен успех с 3:0 над отбора на Черна гора на Световното първенство, което се провежда в емирството Рас ал Хайма в ОАЕ. Българският тим изигра перфектен в тактическо отношение мач и не остави никакъв шанс на противника. 
 В първия си мач на Световно първенство нашите "лъвове" показаха желязна дисциплина и точност пред гола. Трябва да се отбележи, че този тим на Черна гора е с петима европейски клубни шампиони по минифутбол. Въпреки това българските лъвове тотално надиграха съперника след голове на Неделиан Костадинов, Васил Гуджев и Светлозар Табаков.

Костадинов откри резултата в 12-ата минута след заучено изпълнение на свободен удар. Преди това играта бе равностойна и позиционна. Черногорците опитаха да изравнят, но вратарят на България Тодор Малинов и защитата пред него не оставиха шанс за попадение.

Началото на второто полувреме беше за противника, а Черна гора удари греда. Но в 39-ата минута Васил Гуджев направи 2:0, наказвайки грешка при върната топка към вратаря на Черна гора. Само след три минути Светлозар Табаков оформи крайното 3:0 след контраатака.

В другата среща от група Е Япония не остави никакви съмнения за класата си и размаза отбора на Оман с 13:1. На 29-и октомври България играе с Япония, а на 31-и с Оман