Селекционерът на националния отбор на България до 19 години Ангел Стойков заяви след ремито с Испания в елитния кръг на европейските квалификации, че успехът е бил абсолютно заслужен. Той е уверен, че "лъвчетата" могат да се справят дори по-добре.

"Момчетата бяха пределно мотивирани, няма как да се противопоставим по друг начин на такива силни отбори. Испания беше много силен отбор вчера, макар и частичен, успехът е напълно заслужен за нашия отбор."

"За да има истинска ценност тази точка, към нея трябва да прибавим максимален брой точки от следващите мачове. И следващите съперници са от голяма класа, но ще направим всичко възможно да зарадваме българските фенове на футбола."

"Стараем се да придадем нужното самочувствие на нашите играчи, по-малко внимание обръщаме на техните имена, на отборите, в които играят. Важно е ние как ще изпълним задачите си, това ни носи успех."

"Играхме колкото ни позволи съперника, а той не ни позволи много. В нашия отбор има доста футболни дойстойнства, които не успя да покаже вчера. Има какво да покажем в такъв план, дано успеем да зарадваме хората, които ни подкрепяха."

"Момчетата си вършеха работа като колектив, Шейтанов направи добър мач но той затова е вратар на отбора до 19 години."

Има дребни проблеми, но съм сигурен, че до мача с Франция всички ще бъдат на линия."

Относно мача на Франция и Белгия, специалистът коментира: "Имах възможност вчера в 12 часа местно време присъствахме на стадиона, много силни отбори и двата. Какъвто и да бе знакът, нямаше да е незаслужено. Много силни индивидуални футболисти, отборният дух и качества ги има и в Белгия. До последно няма да е ясно кой ще се класира."

"Няма да е по-леко, дори очаквам да бъде по-трудно, но очаквам и нашият отбор да покаже още повече."

"Благодаря на всички, които бяха на трибуните и ни подкрепяха. Имаме уверение, че групата ще е по-голяма за следващия мач."

"Това са най-добрите в момента 20 футболисти в националния отбор. И други са минали през отбора, но тези показаха, че заслужават да са в отбора."