Националният селекционер на футболния тим на България до 19 години Ангел Стойков заяви, че е доволен от класирането на състава ни за втория Елитен кръг Европейските квалификации. Специалистът говори след поражението от Англия в последния двубой с 0:1, като добави, че му се е понравил показаният характер от нашите момчета.

„Един силен отбор, запознати сме с класата му и успехите, които постига. Опитахме се да се противопоставим. Мисля, че на моменти успявахме, на моменти – не. При малко повече шанс, можеше и друг да е резултатът, но да не забравяме, че и съперникът имаше своите шансове. Радващото е, че се класирахме“, започна Стойков.

„Ние нашите слабости ги знаем. Генерално също – като физическа подготовка, игрова подготовка. Не е моментът да ги обсъждаме. Ясно е, че отстъпваме в някои компоненти, но трябва да компенсираме с други качества“.

„При гола имаше може би липса на концентрация и ориентация. Ние си знаем слабостите. Доста хора не успяха да се явят на лагера. Бяхме с доста проблеми в защита, но радващо е, че се класирахме“.

„Има повече потенциал, ще има още време да работим. Сега ще имаме време и се надяваме да изглеждаме по друг начин. Има доста време и момчетата трябва да работят и да се доказват, че имат място тук. Щом не са победени англичаните, значи наистина са добри“.

„Видимо е, че англичаните ни превъзхождат с физиката“, добави специалистът.

„От трите мача, може би днес се представихме малко по-добре. Доволен съм от класирането и от това, че видях, че в голяма част от състезателите има характер“, коментира за финал Ангел Стойков.