Националният селекционер Станимир Стоилов официално обяви стартовата си единайсеторка за контролата с Латвия утре. Двубоят е последна проверка за „трикольорите” за световните квалификации с Черна гора и Италия през септември.

За двубоя с прибалтийците, който е от 20.45 на Националния стадион „Васил Левски”, Станимир Стоилов избра да започнат: Николай Михайлов, Станислав Манолев, Живко Миланов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Благой Георгиев, Чавдар Янков, Станислав Ангелов, Мартин Петров, Ивелин Попов и Димитър Бербатов.

Така единствен чист нападател в стартовите 11 е Димитър Бербатов, като Ивелин Попов вероятно ще действа зад него. През последния сезон младокът от Литекс често бе използван и като типичен нападател.

След продължително отсъствие в състава се завръща и защитникът на Лестър Александър Тунчев, който лекуваше контузия, но постепенно навлиза във форма.

Както националният селекционер вече обяви по-рано, само Ники Михайлов може да запише пълни 90 минути срещу Латвия, като всички останали ще получат възможност за изява за по-кратък период от мача. Така на терена ще се появят и резервите Павел Виданов, Пламен Николов, Георги Сърмов, Димитър Рангелов, Валери Домовчийски и Валери Божинов. Вратарят Димитър Иванков ще влезе само при контузия или друг проблем с Михайлов.