Националният отбор на България победи с 2:0 тима на Амкар Перм в контрола играна на Националния стадион „Васил Левски”. Приятелската среща се проведе в две полувремена от 30 минути като временният наставник на тима Станимир Стоилов искаше да изпробва своите момчета и да провери състоянието им преди важните евроквалификации срещу Беларус на 2 и 6 юни.

И двете попадения паднаха през първата част. Резултатът бе открит в 10 минута от Александър Тунчев. След отлично центриране на Димитър Телкийски от фаул, играчът на ЦСКА засече топката в наказателното поле и я вкара във вратата на гостите от Русия.

Отново футболистът на Левски бе в основата на втория гол за „трикольорите”. В 28-та минута Валери Домовчийски пусна топката в наказателното поле, Цветан Генков майсторски остави кълбото да мине покрай него и да стигне до Димитър Телкийски, който от 12 метра вкара в мрежата на Амкар Перм.

До края на първата част гостите също имаха своите възможности като още в началото на срещата след грешка на Радостин Кишишев пред наказателното поле на България, футболистите на Амкар пропуснаха първото си положение за гол. Българинът Мартин Кушев шутира от малък ъгъл, но добре пласираният Иванков спаси. Гаал пропусна да вкара топката във вратата на домакините след мощен шут от наказателното поле в 13-та минута.

Чавдар Янков също пропусна своя шанс, след като ударът му бе боксиран от вратаря на Амкар.

През второто полувреме Станимир Стоилов пусна в игра всичките си налични футболисти, като по цял мач играха само Захари Сираков, Петър Занев и Стилиян Петров. Димитър Бербатов отново сложи капитанската лента, която през първата част на спаринга носи Радостин Кишишев.

През второто полувреме селекционерът изпробва като централна двойка бранители Занев и Топузаков. Захари Сираков бе десен бек, а Вагнер - ляв. Станислав Ангелов и Стилиян Петров играха като опорни халфове, а Христо Йовов бе зад нападателите. Триото напред бе съставено от Димитър Бербатов в центъра, отдясно – Владимир Манчев, а отляво - Мартин Петров.

В 34-та минута гостите от Русия бяха близо до попадението след груба грешка на Георги Петков, който изпусна центрирана към него топка, това даде възможност на Савин да стреля в опразнената врата, но нападателят на Амкар направи уникален пропуск и прати кълбото в аут.

На няколко пъти много добри пробиви направи Мартин Петров. Крилото на Атлетико Мадрид стреля мощно в 42-та минута, но вратарят на гостите боксира топката. Само 60 секунди след това Владимир Манчев уцели напречната греда след отличен пас на Мартин Петров.

До края на двубоя, българското нападение в екипа на Амкар Перм, в лицето на Георги Пеев и Мартин Кушев пропусна да реализира почетно попадение.

Следващият двубой на българския национален отбор е на 2 юни в Минск срещу тима на Беларус, след това играчите от бившата съветска република гостуват на „трикольорите” на 6 юни на Националния стадион „Васил Левски”.