Селекционерът на България Станимир Стоилов заяви, че вярва на своите футболисти и изрази увереност, че отборът ще мине през поредната трудност. Наставникът на „лъвовете” даде официалната си пресконференция преди мача с Черна гора във вторник.

„Отборът на Черна гора е сходен като стил на игра на нашия. Разполагат с двама-трима много добри играчи, разчитат на тяхната индивидуална класа. По този начин постигнаха победата си над Уелс, благодарение на Вучинич. Трябва да внимаваме с него, той е играч от световна класа. Ако се справим със звездата на Рома, ще решим до голяма степен мача в наша полза”, заяви Стоилов.

„Ако искаме да се класираме или да стигнем поне до второто място, трябва да печелим домакинските си мачове. Имам идея как ще изглежда съставът. Ще разчитаме на колективните действия. Все пак футболистите, които са в отбора, понатрупаха доста мачове заедно”.

Относно тежката загуба от Англия, специалистът коментира: „И друг път сме минавали през трудни моменти, вярвам във футболистите. Утре те трябва да спечелят и да играят по най-добрия начин”.

Относно критиките към него, Мъри заяви: „Преминавал съм през много битки, доста от тях спечелени, нормално е да има и загубени. Критиките към мен не ми влияят, що се отнася до разбиранията ми за футбола и това, което правя. Прекалено прозрачна ми е тая българска действителност. По-добре критиките и напрежението да са насочени към мен, та да се освободят играчите и да могат да се съсредоточат върху играта си на терена. Махал съм се от доста места, ако се махна оттук няма да ми е за първи път”.

Относно многото пропуски в нападение, Стоилов коментира: „Липсва ни класата в завършващия удар. Когато не вкарваш в такъв мач като на Уембли, това е фатално. Иначе това са нападателите, с които разполагам и това е най-добрият избор за България в момента”.

Относно коментарите на щаба на Черна гора, че сме фаворити за второто място, хасковлията отговори: „Нормално е България да се счита за една от добрите сили в групата. Още преди мача с Англия бях казал, че програмата минимум е три точки от двата мача. Ако утре победим, ще я изпълним”.