Националният селекционер Станимир Станимиров заяви след официалната тренировка, че неговите футболисти осъзнават важността на мача с Черна гора и допълни, че той не очаква да има подценяване, предаде репортер на БГНЕС.

"Трябва да уважаваме Черна гора, тъй като са доста добър отбор. Все пак надиграха Италия, въпреки че загубиха мача. Ще подходим много сериозно към срещата, моите момчета знаят, че този мач е по-важен от двубоя с Италия, тъй като той е решаващ за шансовете ни за класиране на Световното първенство. Надявам да зарадваме привържениците с победа и добра игра. Вярвам, че феновете ще подкрепят отбора с всички сили и те ще бъдат дванадесетия ни играч. И двата тима притежават страхотни индивидуалности, но въпросът е кой ще изглежда повече като отбор утре", коментира националният селекционер.

"Трябва да наблегнем на нашата си игра и да не разчитаме само на факта, че Черна гора допуска грешки в защита, защото знаем добре, че и ние също имаме слабост в отбраната. Все още не ясно дали Живко Миланов ще е готов за мача с Италия. Радващото е, че всички повикани са здрави, утре ще определям титулярния състав и тогава ще разберете кои двама вратари ще бъдат в групата", добави Мъри.

"Не мога да коментирам нищо за предишния мач с Черна гора, тъй като тогава не бях национален селекционер, а и не смятам, че е коректно да давам оценки на колегите си. Трябва да се престане с темата за стадиона. Тя вече не е на дневен ред, мислим само за двубоя", сподели Мъри. Специалистът каза няколко думи отказа на Иван Иванов да играе за младежкия национален отбор. "Не искам да коментирам постъпката му", каза още специалистът.

"Всеки сам може да избере дали да играе за България. Не можем да накараме никой насила да представлява страната ни. Аз поддържам мнението си от преди, че някой, който е играл в "А" тима, не трябва да бъде викан при младежите. Но доколкото си спомням Иван Иванов откакто беше викан при мъжете игра доста време и в младежите. Не знам дали неговото решение ще окаже влияние в бъдеще дали аз ще викам в националния", допълни селекционерът.

Стоилов добави, че се радва на доверието, което му се гласува от президента на БФС Борислав Михайлов, като според него това е нормално, тъй като е водил тима само шест месеца, а има договор за още две години. Стоилов каза още, че целта при назначаването му е била да изкара квалификациите и ако може отборът да се класира за това Световно първенство, а след това вече задължително ще се гони класиране на следващото Европейско първенство.