Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че със сигурност ще има промени в състава в сравнение с двубоя с Черна гора. Това стана на официалната пресконференция преди утрешната световна квалификация, като Стоилов отговори на доста въпроси, зададени от италианските журналисти.

„Със сигурност ще има промени в състава, защото допуснахме грешки, но те няма да са кой знае, колко големи, като за база може би ще ползвам състава от второто полувреме на мача с Черна гора”.

Торинските журналисти имаха интерес, дали Валери Божинов, който е играл в Ювентус, ще вземе участие в мача и дали той ще бъде пуснат от Стоилов, за да се доказва на Юве.

„Ако Божинов играе, той трябва да играе за България, а не да показва нещо на Ювентус”, каза Стоилов.

Италианците се опитаха да измъкнат от националния селекционер на България името на футболиста, който най-много му харесва в италианския национален отбор. Всички са от световна класа, но щом толкова държите да ви кажа едно име, ще кажа това на Давиде Сантон от Интер, защото е най-млад. Знам, какво да очаквам от Италия като отбор, а моят тим трябва да играе смело и атакуващо, за да направи добър мач”, каза Стоилов.

Националният селекционер на България не пожела да прави сравнения между нападателите на България и Италия. „Само ще кажа, че Бербатов е световна класа”, допълни още Мъри.

В същото време стана ясно, че Пламен Николов е готов от здравословна гледна точка, а за Живко Миланов ще се вземе решение след последната тренировка.