Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви след победата с 1:0 срещу Латвия, че проблемите на отбора са в завършващото подаване и завършващия удар.

„Нашите проблеми бяха в завършващото подаване и завършващия удар. Исках да видя при по-голям натиск защитата, но това не се получи. Надявам се до септември всички футболисти да влязат в максимална спортна форма и най-вече да са здрави. Получи се повече приятелски мач и нямаше голям заряд”, коментира специалистът.

„За жалост не може да дадем на 100% оценка, защото противникът рядко напускаше своята половина. Този мач не можа да даде оценка за възможностите на нашия отбор. Общо взето всички футболисти се постараха. Нямаше футболист, който не искаше да играе”, добави националният селекционер.

„Ако имаше повече фенове и противникът бе от друга класа можеше да се получи друг мач. Смятам, че за мача с Черна гора интересът ще се повиши. Естествено доверието на феновете отборът трябва да си го заслужи на терена и затова трябва да побеждаваме”, допълни Стоилов.

„Момчетата показаха старание, но в такива мачове трябва да получават доверие футболисти, които се представят добре в клубните си отбори и които се развиват. Все още не съм наясно със състава си, защото не знам в каква форма ще бъдат и дали няма да отпаднат от първите състави на отборите си”, каза още националният селекционер.

„Надявам се Сашо Тунчев да се завърне в оптимално състояние. Ивелин Попов е стъпил накриво. Пламен Николов има проблеми, но не са толкова сериозни щом завърши мача. Котев също имаше болки, но се надявам да не са сериозни. Надявам се българският национален отбор да бъде подкрепян”, заяви наставникът.

„Николай Михайлов не трябва да бъде подлаган под напрежение, защото е син на Борислав Михайлов, а да се оценяват качествата му. Валери се включи добре, но проблемът му е, че не играе редовно в клубния си отбор и в края на мача отпадна физически. Няма разлика кой стои на резервната скамейка. В България освен Георги Петков не сме забелязали вратар, който заслужава повиквателна”, завърши Станимир Стоилов.