Станимир Стоилов заяви в специално интервю за Гонг, че е приел офертата да поеме българския национален отбор след дълго колебание.

На днешното си заседание Изпълкомът на Българския футболен съюз реши наставникът на „сините” да поеме националите за двете европейски квалификации срещу Беларус съответно на 2 и 6 юни.

„Разговарях с Борислав Михайлов и понеже не успяха да изберат постоянен селекционер към мен беше отправено предложение да поема отбора за тези два мача. След като премислихме нещата и още повече, че няма да имам задължения с клубния ми тим стигнахме до това решение”, заяви Станимир Стоилов.

„Лично Борислав Михайлов ми предложи, след като вече беше разговарял с Тодор Батков и Наско Сираков. Имах и покана да водя отбора и за по-дълъг период от време, но отказах, заради мисията си с Левски”, сподели още новият национален треньор.

„Държа да се знае, че при каквито и да са резултатите на 7 юни вече няма да съм селекционер. До тогава ще дам всичко от себе си. Хората от щаба ще наблюдават всички играчи, за да можем да изберем състава. Кардинални промени няма да има. Напоследък се въртят едни и същи имена, разбира се може да има отпадащи и нови футболисти”, допълни „синият” наставник.

„За мен най-важното са интересите на България, дисциплината и начинът на игра. Няма да има промени от хората, които работят сега в националния отбор. Аз ще им дам шанс. След като напуснаха Стоичков и Херо се отвори дупка, така че аз ще поканя моите двама помощници Цанко Цветанов и Емил Велев. Краси Безински също ще остане и назначаването на Димитър Пенев също ще е полезно”, коментира новия си екип Станимир Стоилов.