Националният селекционер Станимир Стоилов потвърди новината на Гонг от по-рано, че Станислав Манолев ще пътува за Кипър, но вероятността да играе в световната квалификация е минимална.

„Към днешна дата Манолев не може да вземе участие. Ще изчакаме до последно без да взимаме нов футболист с надеждата евентуално той да се възстанови. Утре като направим последната тренировка и в деня преди мача ще преценим в какво състояние е и дали може да играе, но за момента шансовете са почти никакви. ”, каза Стоилов. Той потвърди и четворката защитници, които ще играят срещу Кипър в лицето на абсолютния дебютант Костадин Стоянов, Пламен Николов, Иван Иванов и Веселин Минев.

„При всички положения защитата ще изглежда така. Възможни опции са Станислав Ангелов и Йордан Тодоров, но това ще бъде четворката. Естествено не трябва да поставяме под напрежение новите футболисти. Нормално е да допуснат грешки, но най важно е да дадат всичко то себе си и да изпълнят поставените им задачи. Грешки всеки футболист допуска. Аз лично вярвам, че тези футболисти могат да се представят поне на нивото, на което се представят в клубовете си. В моментната ситуация, в която зависим от други отбори, за нас е важно ние да спечелим мачовете си, а след това, ако дойде нещо друго – добре дошло. ”, допълни Столиов.