Новият селекционер на България Станимир Стоилов имаше от какво да е доволен след днешната проверка с Швейцария, завършила 1:1.

„Според мен стана един добър мач, нашият отбор, което е най-важното, си върна увереност и самочувствие, най-вече в контрола над топката. Ясно е, че България трябва да побеждава отбори като Швейцария, ако иска да върви напред,” коментира Мъри.

„Притеснението ми бе дали футболистите ще могат да излязат от стреса и напрежението, и да играят така, както искам. Нормално е да има грешки, но пропуснахме и доста положения.”

„Доволен съм от всички момчета, оттук-нататък ще мислим за оптималния състав за Ейре, там ще е много по-тежък мачът,” допълни наставникът, който води и Литекс.

„Не искам да изпадаме в глуха защита, като с Грузия и Италия. Днес имаше съвсем кратки периоди, в които само се отбранявахме, в повечето време контролирахме топката в центъра на терена и атакувахме.”

Станимир Стоилов не пожела да се замесва в полемика с Иван Вуцов и коментарите по негов адрес и не коментира нападките. Единственото по темата, което сподели селекционерът бе: "Аз още преди време казах, че на Иван Вуцов му е време да се пенсионира."