Станимир Стоилов няма да остане на поста селекционер на българския национален отбор. Това заяви самият той окончателно на пресконференцията след победата на България с 2:1 над Беларус в квалификация за Евро 2008.

„Казах вече, че днес ще ми бъде последният мач с българския тим. Според мен този, който ще води националния отбор, трябва да бъде изцяло отдаден на него, а аз не виждам, как ще се справя по най-добрия начин. Имам ангажимент към моя клуб, така че от утре вече няма да съм национален селекционер. Нищо не може да ме накара да зарежа Левски, прекалено много държа на работата си в този клуб, а и имам още много да работя”, заяви Стоилов.

От БФС пък съобщиха официално, че вече тече процедура по избирането на нов селекционер. Стоилов заяви, че не знае дали вече има избран негов заместник.

Относно двубоя с Беларус, спечелен днес с 2:1 от България, Мъри сподели: „Взехме изключително важна победа за нас, като точки. Целта, която имахме от двата мача, смятам, че я изпълнихме добре.”

Стоилов остана доволен, че момчетата му са успели да покажат характер и да обърнат резултата. „Най-важното нещо е, че в момента България е сред първите два отбора, които се класират.”