Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира поканата от президента на БФС Борислав Михайлов да поеме националния отбор. „Аз моят отговор съм го дал още преди шест месеца. Аз имам сериозни ангажименти към футболен клуб Левски. След случая с Тампере видях, че хората наистина обичат този отбор и аз нямам право да раздвоявам усилията си. Не че не мога да се справя с едно или друго, но просто не трябва да раздвоявам усилията си,” заяви Мъри след победата над Локомотив Мездра за Купата на България.

„Тази любов, която има и към Левски, и към мен, не мога да я раздвоявам. Отговорността на националния селекционер е голяма, там отговорността е за цяла България. Ако някога бъда национален селекционер, искам да съм концентриран там и да върша работа така, както аз я разбирам, а не с полвинчати действия. Има опасност да излъжем и България, и Левски,” обясни Стоилов.

„Естествено, когато става въпрос за България, трябва да сме над нещата. Но има опасност да развалим и двете неща. Решението ми е такова, ръководството ще трябва да вземе отношение по въпроса,” допълни Мъри.

„И в най-големите си мечти не съм си представял, че може толкова да бъде обичан един отбор, да има такава трайна връзка между отбор и фенове. Надявам се да я заздравяваме. Затова аз нямам право да правя нещо, което може, макар и на 1% да ощети Левски,” коментира наставникът плаката от страна на феновете към него - „Мъри остава завинаги в Левски”.

Относно победата над Локомотив Мездра за Купата, Стоилов каза: „Смятам, че нашият отбор игра много добре днес. Отлична организация във фаза защита и доста положения в нападение.”

Контузиите на Гошо Петков и Даниел Боримиров са неприятни, допълни Станимир Стоилов и заяви, че все още не се знае колко дълго ще отсъстват те.

Наставникът на Локо Мездра Анатолий Симеонов не бе многословен. „Играхме срещу един отбор, който в последните години диктува футболната мода в България и бяхме наясно с техните футболни достойнства. Можехме да се противопоставим само с пълно себераздаване, добра тактическа дисциплина и отговорност. Смятам, че до голяма степен се получи. Липсваше ни само увереност, че можем да победим Левски. Две статични положения решиха мача.”