Селекционерът на българския национален отбор по футбол Станимир Стоилов заяви, че Мартин Петров не е във формата, в която наставникът го познава. Футболистът на Атлетико Мадрид ще се присъедини към лагера на „трикольорите” утре.

„Най-важното за Мартин е, че се върна в състава и е здрав. Той е много важен играч, но спортната му форма не е такава, в каквато го познаваме, дано за мача да е в по-добро състояние, но той е жизненоважен играч. Мартин тепърва ще разгръща своя потенциал”, каза Стоилов по време на пресконференция днес.

„За мен всяка помощ от колеги е добре дошла, защото става въпрос за националния отбор. Нито знам за отказа на Георги Пеев, а и е негово право да не участва. Който иска ще дойде. Проблемът си е негов”, сподели селекционерът, който ще води тима за мачовете срещу Беларус на 2 и 6 юни.

„Почивката за футболистите им идва и добре и зле, имаме една седмица, в която да влезем в игрови ритъм. Чуждестранните футболисти са натоварени, защото от тях се очакват чудеса. Аз не искам да ги обременявам”, добави Станимир Стоилов.

„Имам някакви виждания за стартовия състав, но най-вероятно ще търсим атакуващия стил, но след сряда ще имам повече яснота. Искам по-голямо взаимодействие във фаза защита”, каза треньорът.

„Тунчев и Томашич може би бяха най-добрите в мача срещу Албания, така че ще реша, кой да вземе участие. Следващият момент - Илиян Стоянов беше предвиден на базата на мачовете, които съм гледал, но след контузията е сигурно, че той няма да е в оптимално състояние. Дори и да го бяхме повикали, той щеше да отпадне за втория мач”, сподели Стоилов.

За 30 май е предвидена контрола срещу състава на Амкар Перм, който се намира на едноседмичен лагер у нас.