Старши треньорът на българския национален отбор Станимир Стоилов смята, че мачът с Ейре у нас, ще бъде по-труден, отколкото при гостуването на „трикольорите”. В събота (6 юни) тимът ни ще се изправи срещу момчетата на Джовани Трапатони в световна квалификация за ЮАР 2010. 

„За нас стана така, че всеки мач е финал. България ще играе само за победа. Знаем, че и Ирландия ще търси положителен резултат, надявам се да сме по-добри и да победим”, сподели наставникът на националния ни отбор на официалната си пресконференция.

„Според мен, в Ирландия България игра с добър дух, желание, добра тактическа дисциплина, надявам се да запазим това и да повишим класата си в завършващите удари. Не живеем в заблуда, че мачът ще бъде по-лек, напротив, очаквам да е още по-труден”, добави Стоилов.

„Важно е как ще играе отборът и какви ще ни бъдат колективните действия. Не можем да очакваме Бербатов сам да реши мача, в момента няма такива футболисти. След като искаш да се класираш, трябва да имаш добър отбор и на тази база да изпъкнат добрите играчи. След като Манчестър Юнайтед спечели трофеи и игра финал, значи сезонът е бил добър. Сезон, в който той претърпя една-две контузии. Ако е здрав, догодина ще е основният играч на Юнайтед”, категоричен бе селекционерът на България.

„Българският народ винаги обича отборът да побеждава. В последните два мача променихме игровия си облик и това е причина да напълнят стадиона. Това ни задължава в събота да играем на максимума на възможностите си. Най-важното нещо е отборът да даде всичко от себе си. Надявам се, че ако играем близо до максимума си, ще спечелим”, каза още Станимир Стоилов.