Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че мачът с Черна гора е по-важен от този с Италия.

„Предстои изключително важна квалификация първо с отбора на Черна гора, а след това и с отбора на Италия. Ако успеем да победим срещу Черна гора оставаме в борбата за класиране, а ако загубим приключват всичките ни шансове”, коментира националният селекционер.

„Това е една много важна и отговорна среща, която ще даде насока на развитието в борбата с групата. Надявам се да се представим по най-добрият начин. Очакваме и подкрепа от публиката, тъй като националният отбор е на тях”, добави Стоилов.

„Надявам се ние също да донесем радост на привържениците и имаме нужда от подкрепа и футболистите трябва да заслужат подкрепата на феновете. Все още няма нищо притеснително освен контузията на Живко Миланов”, сподели специалистът.

„В първия мач той няма начин да вземе участие, но може да вземе участие в мача с Италия, но ако започне да тренира до края на седмицата, защото иначе няма да рискуваме здравословното му състояние. Естествено, че ме притеснява, че почти всички офанзивни футболисти са резерви в отборите си”, каза още Мъри.

„Те играят в достатъчно големи отбори и се надявам да се концентрират за предстоящия мач. Хубаво е, че Домовчийски след мача с Латвия игра три мача, като титуляр, а и един влезе като резерва. Трудно е да се каже, че само това са футболистите”, зави Стоилов.

„Други играчи също са участвали в този цикъл и те също влизат в плановете, но смятам, че това са футболистите, които са необходими на България за предстоящите две квалификации. Мисля, че ще липсва Игор Томашич. С оглед и представянето на младежкия национален отбор си направете сметката какво ни е нивото. Докато има шанс в тези квалификации тези футболист трябва да получат доверие. Винаги има за или против определени играчи”, каза националният селекционер на България.

„Има позиции където има голяма конкуренция, както в нападението и може да повикаме само четирима футболисти, а не повече. Имам различни варианти за левия бек, като освен Веселин Минев и Радостин Кишишев може да пусна и Станислав Ангелов. Аз не виждам какви спекулации може да има с Игор Томашич. Щях да съм радостен, ако продължи да играе, но той иска да се отдаде изцяло на семейството си. Аз съм изключително доволен от неговото представяне”, допълни наставнникът.

„Смятам, че Черна гора имат един сериозен отбор. Създадоха сериозни проблеми и в двата мача с Италия и за нас мача с Черна гора се явява по-тежък от двата. Важният и отговорен мач е с Черна гора. Трябва да направим големи усилия, за да спечелим този двубой. Притежават голяма класа в нападение. Като гости на Италия те ги надиграха и трябва да сме много внимателни и да ни обеца на ухото. Трябва да покажем сериозно уважение и отношение. Ако играем на максималните си възможности няма да имаме проблеми да спечелим. Според мен успявам да разграничавам двете работи. Не успях да донеса радост Литекс да влезе в Европа, но минаха три-четири дни и не виждам причини да се притеснявам и трябва да дам максимума от себе си като концентрация и мислене. Националния отбор е най-важният за България. Трябва да заслужим подкрепата на публиката. Ако отборът се бори и играе по начина, по който го направи в мача с Ейре смятам, че имаме бъдеще. Иванков и Михайлов играят в чужбина и е задължително да бъдат пратени покани 14 дни преди мачовете. Ще реша кои двама ще бъдат в групата, но и занапред ще бъдат викани трима, когато ни предстоят два мача един след друг. Най-голямото признание е да бъдеш в националния отбор. За мен всички те са звезди. Българският национален отбор плаща наем на този стадион”, завърши Станимир Стоилов.