Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че големият проблем на отбора е в защита. Той каза, че няма да прави сериозни промени в състава от мача с Швейцария.

„Въпросът е как ще изиграем срещата. Важно е да не се поддадем на напрежението. Ще трябва да изиграем по-смело в атака и да отбележим един гол повече от противника. Според мен най-силната част на ирландския национален отбор е, че е много добре комплектован. Силните им страни са четиримата атакуващи футболисти, които са много опасни и може да имаме сериозни проблеми”, коментира Стоилов.

„Доста сметки съм правил. Дори да загубим имаме шанс да се класираме, ако спечелим всички останали мачове, но това е най-лошият вариант, за който аз не мисля. Трябва да се готвим за победа и да играем смело и атакуващо. Българският национален отбор трябва да се чувства горд, когато излезе на терена. Ако те са по-добри от нас и ни победят може само да ги поздравим. Ако излязат и играят като отбор, който иска да се класира и има потенциал да направи това ще мога да ги поздравя, но с треперене и изчакване няма как да стане. Играта ни не отговаря на потенциала и на възможностите ни. Трябва да използваме момента. Много бързо без бой предадохме първото място и аз съжалявам за това, защото трябваше да държим под натиск Италия. Трябва да решим проблемите в защита”, добави националният селекционер на страната.

„Единствено имах дилема в защита, защото в мачовете срещу Босна, Сърбия и Грузия имахме сериозни проблеми. Там има проблеми и трябва да бръкнем в раната и да ги решим. Не останах доволен от представянето на отбраната и в мача с Швейцария. Томашич играе за България и всички трябва да го приемат добре. Когато става сметка за България всеки трябва да подкрепи отбора независимо кои футболисти играят на терена.Кишишев има достатъчно опит да играе в такива мачове. Той може да помогне с опита и самочувствието, което има. Той познава добре английския футбол и мисля, че може да ни помогне. България, колкото и да е парадоксално има проблеми с крайните защитници”, добави наставникът.

„В първите кръгове българският шампионат показва израстване. Не мога да коментирам действията на вратарите, но футболистите са понижили спортната форма от мача с Швейцария. Трябва да говорим с тях и да дадат максимума от себе си за националния отбор. Те не се намират в добра спортна форма”, завърши Станимир Стоилов.