„Тежък мач за нас, и от психологическа гледна точка също. Ирландците отново доказаха, че са агресивен отбор. Но ние през целия мач демонстрирахме воля и максимална тактическа дисциплина. Хубавото е, че този гол в първата минута не пречупи духа ни, не ни уби”, каза националният селекционер Станимир Стоилов на Летище София след пристигането на националния отбор от Дъблин.

Както е известно, нашите завършиха за четвърти път наравно снощи в Дъблин в четвъртия си мач от група 8 на Световните квалификации в зона Европа.

„Въпреки че през първото полувреме имахме превес и искахме победата, смятам равния резултат за реално отражение на показаното на терена”.

Станимир Стоилов отказа да коментира в детайли ситуацията около своето назначаване на поста, както и дали сегашният изпълком на БФС има юридическо основание да го направи:

„Има си документация, проверете там. Не смятам, че трябва да огласявам пред широката общественост детайли от договора ми с БФС”.

Той отказа да прави персонален анализ на футболистите и подмина с мълчание забележката, че Димитър Телкийски е бил незабележим цяло първо полувреме. Относно смяната на Ивелин Попов, Стоилов обаче уточни, че нападателят сам е поискал да бъде заменен, но няма контузия.

По повод предстоящата квалификация с Кипър, Стоилов отвърна, че все още не е наясно, дали и какви промени ще прави в титулярния състав.

„Нека най-напред да видим кои ще бъдат здрави, а и има достатъчно време за да преценим, кои ще бъдат най-подходящи. Въпреки проблемите, трябва да се мобилизираме и да спечелим първа победа в тези квалификации. Надявам се, че публиката ще оцени нашата игра в Дъблин и ще ни подкрепи в сряда. Дано с нейна помощ да бъдем с един играч повече и да спечелим”, завърши Стоилов.