Бившият старши треньор на националния отбор на България Станимир Стоилов бе гост в студиото на Гонг и сподели какво е неговото мнение за отбора след отказването от селекцията на Димитър Бербатов.

“След напускането на Димитър Бербатов имаме шанс да победим отбори като Черна гора, докато с него можем да бием например Швейцария или Англия. След неговото напускане и това на Игор Томашич, и почти двугодишната контузия на Александър Тунчев, нивото на отбора падна с 50%. Димитър Иванков каза, като се отказа от отбора, че си тръгва, защото му е писнало да го плюят”, обясни Стоилов.

“След Иван Вуцов, може би в последните 20 години, не е имало треньор левскар на националния отбор и може би някои го смятат за тяхна територия.”

“Много се изписа за това, аз лично не съм знаел. Ако е имало такава оргия в националния отбор, когато след три дни имаш мач с Англия, тогава това обяснява защо е такава в ситуацията с българския футбол. Малко след това си тръгнах от националния отбор и не знам дали е имало такава оргия.”

“На Стилиян Петров и Мартин Петров не трябва да им казвам кога да си лягат, защото те са професионалисти и знаят. Примерно на мои футболисти им обяснявам “не пийте Кока Кола, защото това действа така и влияе зле на мускулите”. След това ги виждам в първото кафе и познайте какво е първото нещо, което си поръчват? Какво да се направи тогава? Никога като треньор не съм проверявал по стаите дали някой си е легнал или не. Футболистите сами трябва да носят отговорност за това. Примерно като бях треньор на Левски, чувам, че Ричи пил шест бири до пет сутринта някъде до ЦУМ. Тогава имаше играчи, които дърпаха отбора напред. Тези, които не успяха да влязат в необходимото русло, не можаха да постигнат толкова, колкото можеше”, каза още Станимир Стоилов.