Стилиян Петров се връща в националния отбор. Новината си я бива отвсякъде. Защото бившият капитан бойкотира селекционера едва преди 4-5 месеца. Всъщност бойкотът танцува само една топла зима. Цялата история щеше да е много смешна, ако не беше толкова тъжна. И показателна, че мъжете във футбола ни май наистина са на изчерпване.

Екипът на Гонг си има желязно правило. Тръгне ли си някой, не се връща. Така, мислим и е нормално. В националния на България очевидно е доста-по различно. Принципи и от двете страни няма. Има други неща, ама не ги казват. За да живеем с догадки.

Знаем, че Стилиян и Стоичков са обядвали във Виена, после са плеснали с ръце и са се прегърнали. Какво точно са си говорили никога няма да разберем, но не ни пречи да мислим въпросително на глас.

Петров не обясни достатъчно конкретно защо обяви бойкот завинаги след мижавата победа над Люксембург. Но все пак подметна няколко сериозни обиди към Христо. Затова сега е логично да считаме, че Стилиян се връща, защото Стоичков вече не е двуличник. Стилиян се връща, защото е убеден, че Стоичков вече няма да крещи от тъча на Здравко Лазаров, че е пияница. Или може би Електричката е спрял пиенето? Или от скамейката ще се чува: „Аре, тичай бе, трезвеник!” Сигурно е така, щом принципния, възпитан и толкова чувствителен капитан на България се връща.

Всъщност, кой ще е капитан срещу Албания и нататък? След бойкота, лентата пое Бербатов, който прави чудеса в Англия и по принцип носи на гръб националите. Сега ще му гепят лентата, за да я върнат на Петров? Това ще е краят! Бягаш, връщаш се, зарязваш останалите, играеш си на кукли и парцалки и пак ще си капитан. Не е сериозно. Пък и Бербо вече вдигна една купа като капитан, на скромния турнир в Кипър. Докато Стилиян в Астън Вила вдига и ще вдига само купи с плодове на шведска маса.

А и какво точно бойкотира Петров? Май само коледните и новогодишните празници. Защото от отказа му до връщането, тимът така и не изигра официален мач. Доста тъпо!

Навремето, Стоичков също имаше такъв период като футболист, не игра в няколко мача под ръководството на Христо Бонев. Защото бяха махнали любимия му треньор Димитър Пенев. Стоичков обиди лошо Зума, но после се извини с букет в ръка пред дома на треньора си. Сега Стилиян даже и букета си спести.

Всъщност, малко по-разбираемо е съгласието на Стоичков да върне обратно разкаялия се. Така Христо мисли, че затваря устите на критиците си. Но дали е прав, времето ще ни покаже. Петров играе ужасно средняшки в сив отбор от Бирмингам и Ицо имаше пълно право да остави халфа извън борда дори и при извинение. Ей, така, за да се знае, че който предаде веднъж останалите, връщане няма. Стоичков пропиля този шанс, в името на лицемерно примирие. Жалко! Защото този тим, падал с какви ли унизителни резултати има нужда точно от мъже и дисциплина. С поредната сапунена опера националният отбор си остава фризьорски салон.

P.S. Само да не ни казват, че всичко се прави в името на България, че ще ни разплачат!

 

Дайте своето мнение в анкетата на gong.bg "Одобрявате ли решението на Стилиян Петров да се завърне в националният тим?"