Стилян Петров планира да се откаже от българския национален отбор след Евро 2012, пишат медиите в Англия.

От 1998 година насам капитанът на Астън Вила има 91 мача за България, в които е вкарал 8 гола. Петров е изразил готовност да прекрати кариерата си в държавния тим, независимо дали лъвовете ще успеят да се класира за Евро 2012 в Полша и Украйна.

Българският отбор е в една квалификационна група с Англия и Петров с нетърпение очаква мачовете между двете страни.

„Потвърждавам, че това ще бъде последният ми квалификационен цикъл. Без съмнение всички са отбелязали с интерес, че България ще се срещне с Англия. Ние не успяхме да се класираме за световното първенство това лято и ще бъдем пределно амбицирани да участваме на Евро 2012”, коментира Стенли, който от няколко години не говори за български медии.

В същото време стана ясно, че участието на родения през 1979 година Стилян Петров в мача на Астън Вила срещу Кристъл Палас в турнира за Купата на Англия е под въпрос.

Петров получи контузия в глезена и беше заменен принудително заради грубо влизане на Луиш Нани по време на двубоя срещу Манчестър Юнайтед в сряда, завършил 1:1. За нарушението си португалецът заслужено получи директен червен картон.

„Според лекарите няма нищо сериозно, въпреки грубото нарушение. То несъмнено беше за червен картон. Беше ясно, че Стилян не може да продължи. Все още не знаем дали ще участва в мача ни срещу Кристъл Палас в неделя”, заяви мениджърът на Вила Мартин О’Нийл.