Всички футболисти в националния отбор са доволни, че Димитър Пенев е селекционер, това заяви пред Гонг Стилиян Петров. „Всички знаем, какво е постигнал и какво е направил Пенев. Аз съм го изпитал лично и знам, какво да очаквам от него. Мисля, че всички футболисти в отбора са много щастливи, че имаме той е нашият треньор. Атмосферата е много добра още от първия ден, в който се събрахме заедно. Всички очакваме с нетърпение мача и следващите предстоящи квалификации. Най-важна за нас е победата”, разказа халфът. Националите ни ще се изправят срещу Уелс в приятелска среща в сряда, като в момента са на подготвителен лагер в Поморие.

„Да се надяваме, че ще се класираме за Европейското, защото всички българи искат да видят националния ни отбор да играе на голяма сцена, какво е Европейското първенство”, отбеляза националът.

Футболистът на Астън Вила каза, че заедно с останалите футболисти от българския отбор подготвят изненада за тежко контузения Валери Божинов. Петров обаче не пожела да разкрие повече подробности около намерението на тима.

„Валери се опитва да се държи пред нас, но всички знаем, колко му е трудно в момента. Хубавото е, че той е настроен позитивно, знае какво му предстои и през какво трябва да мине. Той е готов да изтърпи всичко и да се върне, за да покаже какво може. Божинов започна много добре в Манчестър Сити. Всички бяха очаровани от играта му. Щом Ериксон му гласува доверие и го пусна титуляр срещу Манчестър Юнайтед, значи Валери го е спечелил с нещо. Той има един перфектен пример, как да се справи с тази ситуация – Мартин Петров. Сигурен съм, че Марто ще му помогне”, коментира полузащитникът на България.

Петров изрази надеждите си, че неговият Астън Вила ще се класира на по-добро място от миналата година. „Английското първенство е много дълго и не се знае, какво ще се случи до края, тъй като са минали едва три кръга. Надявам се, феновете да бъдат доволни на края на сезона”, заяви футболистът.

Петров очаква интересен сблъсък с Уелс в сряда. „Те са един корав съперник и ще стане оспорван мач. Всички се дадем максимума от себе си, за да победим в двете срещи. Така ще си повдигнем самочувствието преди мачовете с Холандия и Люксембург”, каза Петров.