Стилян Петров призна, че е преживял най-трудния период в кариерата си в дните, след като се завърна в националния отбор преди мача с Албания.

„Изписаха се много неща – прав ли съм или не? Медийното пространство беше доста настроено - позитивно или негативно. Не се сърдя на никого, искам да забравя този период, това бяха най-тежките моменти в кариерата ми като футболист”, каза халфът на Астън Вила в интервю за Гонг.

„Мисля, че сега нещата ще са съвсем по-различни. Знаете, какви бяха настроенията, когато реших да се завърна. Мъри Стоилов доказа в Левски, че има начин на работа, с който успява. Съумя да класира отбора напред в турнира за Купата на УЕФА, играха и в Шампионската лига. Всичко това му даде голям опит в европейските турнири, който се надявам да приложи в националния отбор”, сподели бившият капитан на „трикольорите”.

Стилян Петров добави, че се надява националите да зарадват запалянковците си с две победи. Според него, два успеха ще върнат България в битката за първите две места.

Халфът призна, че няма никакво значение дали тренира с Левски или с ЦСКА. В момента полузащитникът поддържа форма с „червените”.

„Аз уважавам много и двата тима. Играл съм в ЦСКА, а преди това бях фен на Левски. Все пак над всичко са интересите на България”, уточни националът.

Стилян Петров каза, че е доволен от представянето на Астън Вила в края на шампионата. Бившият играч на Селтик сподели, че тимът е имал и слаби периоди по време на сезона в Англия.

Собствените си изяви Петров коментира така: „Единственото разочароващо е, че не играх на позицията в Селтик. Там ме ползваха в по-предни позиции. Във Вила трябваше да изпълнявам съвсем други роли. Разбира се можеше и да е по- добре”.

Полузащитникът не чака трансфер през лятната пауза: „Имам договор. Астън Вила е много голям отбор. Клубът е невероятен, имат много сериозни амбиции за следващите няколко години и аз искам да съм част от тях”, завърши асът на националния тим.