Националният селекционер Михаил Мадански се зарече, че ако остане на поста ще направи радикални промени в тима. Можем само да му стискаме палци това да стане! Президентът на БФС Борислав Михайлов продължава да твърди, че Мадански е временен вариант. Капитанът Стилиян Петров бе категоричен, че временните неща не са хубави.... Май пак се завъртяхме в омагьосания кръг! Така както се върти националния ни отбор в последните седем години. Мине-не мине квалификация и сменяме треньора, обявяваме нов курс и след това се връщаме в изходна позиция.

Новият курс при Мадански стартира така както завърши стария при Матеус – със загуба. Няма проблем – така или иначе вече сме свикнали. Ако трябва да потърсим поне малко оптимизъм с намигване поне беше от еврофиналиста Украйна. С шегичките дотук, а сега сериозно, както обича да казва един мустакат футболен бос.

Ясно е, че в следващите две години няма да смаяме света с някакво невероятно възраждане на националния ни отбор. Така както той не ни смая с нещо по-различно при загубата от Украйна с 0:3 – слаба защита, безсилна халфова линия и два-три добри епизода в атака. Това е.... Сигурно това прави и отбора на Фарьорите в един мач.

Ясно е, че сме докоснали дъното отдавна. Пробвахме с кой ли не треньор – не става и не става. Ами нека да пробваме с това, което предложи Мадански – радикални промени. Стартираме с младите футболисти и отписваме световните квалификации. Знае ли човек, може и да се получи. Би било добре това да стане с Михаил Мадански – той наистина ги познава най-добре. Тези, които играят в България! Останалите ги знаем прекрасно.

Досега я карахме по метода проба-грешка! Нека малко сменим тактиката. Иначе, ще дойде поредната проба и вероятността да се окаже грешка е 99 %. Останалият 1% е за чудото. Но във футбола и особено около националния ни отбор чудесата поприключиха някъде през 1994 година.