Старши треньорът на младежкия национален отбор на България Сашо Станков заяви, че ще разчита на Валери Божинов за предстоящата европейска квалификация с Черна гора. „По принцип старателно се подготвяме за тези квалификации. Имаме доста силни съперници. Мисля, че ще се представим добре още в първия мач. Наясно съм с групата за първата среща”, каза специалистът специално за "Гол линия".

„Проведохме няколко разговора със Станимир Стоилов и двамата сме на общо мнение, че Валери Божинов ще вземе участие в младежкия национален отбор. Има вариант и той да бъде повикан за една от срещите с Беларус. Изненади в състава не се очакват. Освен, ако се окаже, че документите на Ододжи са в пълна изправност”, Евентуално тогава и той може да попадне в разширения състав”, коментира наставникът.

„Имаме няколко варианта за контрола и тя ще се разбере до няколко дни. Може да играем с Вихър. Разговарях със Станимир Стоилов и може да направим двустранна игра между двата отбора, а и с Амкар може да направим проверка. Те ще бъдат на подготовка в България по това време”, завърши Станков.