Футболистът на Енерги Котбус и националния отбор Станислав Ангелов смята, че журналистите нямат нищо общо с футбола. Многофункционалният играч се завръща в отбора след наказание и може да се включи в срещата с Грузия.

„Вие сте журналисти и според мен нямате нищо общо с футбола. Треньорът ще прецени дали да играя или не. Той ще види кой от нас в какво състояние се намира. Няма какво да говори с мен, аз съм професионалист и трябва да си върша работата, както трябва. Още не сме започнали работа за мача в Тбилиси. Играл съм веднъж в Грузия и спечелих, така се надявам да стане и сега.

„Критиките винаги са за хубаво. Важно е обаче кога се поднасят. Според мен те трябва да са след мач, а не преди него. Вие сте хората, който ни карате да си вярваме. Вие ни вдигате самочувствието и трябва да го правите най-вече преди мач. След мач не ни бърка, кой е бил страшен, кой е бил велик. Всеки има нужда да бъде подкрепен преди срещата с някой от великите отбори, или в мача с биткаджийте от Грузия. Понякога има разминаване в нашето и вашето мислене. Лично за мен никой не печели от тази работа. Например преди мача с Черна гора четохме във вестника: „За Бога братя, не ги гледайте”. Пишело го, защото не сме слезли да говорим с журналистите. Това вече е срамна работа”, отсече Станислав Ангелов-Пелето.

„Всички заедно ще сме щастливи, ако България се класира на голямо първенство. Никой няма полза от негативизъм преди мач. Файда няма, ако си вдигнеш тиража с 50-60 бройки, но това е мое мнение. Не искам да критикувам никой, нито е моя работа, просто си имам мнение. Какво като ме похвалят след мач? Заминавам си там откъдето съм дошъл. Радвам се, че сега сте похвалили момчетата, оставаше да ги плюете, след като си свършиха работата. Според мен изиграхме много добър и стегнат мач”, продължи в същия стил Ангелов.

„Последният ми мач като ляв бек в националния не беше много добър, поне аз така го отчитам. Не се познаваме лично с грузинците, но имаме някаква представа за тяхната игра. Тук е мястото треньорът да наблегне на някои неща. Той знае на какво. Смешно е да говорим за подценяване, тъй като си знаем добре нивото, което имаме”, декларира Станислав Ангелов.