Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че се срамува от тези неща, които се пишат за него.

„Проблемът не е само концертът на Мадона, а още на мача с Латвия теренът бе в лошо състояние. Не може да правим промени във фиксираните дати, а и е нормално отборът да играе на националния си стадион”, коментира националният селекционер.

„Жалко ще бъде, ако теренът е лош. Дори и да няма терен обаче, ние трябва да спечелим мача с Черна гора. Стадионът е в уникално лошо състояние и то не от концерта с Мадона. Още преди мача с Латвия говорих с отбора и мисля, че играта в защита се получи, но имаше неточности в последния пас. Едно подаване или удар могат да решат мача с Черна гора”, добави Стоилов.

„Българските футболисти имат достатъчно класа, но ни трябва още малко дисциплина. Въпросът е нашият потенциал да го реализираме в мачовете. Не виждам защо трябва да се плашим от Италия. Ако успеем да спечелим срещу Черна гора, в Италия също ще излезем за победа”, каза още наставникът.

„Не трябва да прескачаме първия мач и да мислим за втория. Двубоят с Черна гора ще бъде много тежък. Трябва да подходим изключително концентрирано. Аз приемам критики по спортно техническата част, но извън това не избива на журналистка, а или на лично отношение или на жълта преса. Не смятам да се сравнявам с простотиите. Аз даже се срамувам, че се пишат такива неща”, завърши Станимир Стоилов.