Старши треньорът на България Станимир Стоилов заяви, че националният отбор не е обичан достатъчно.

„Според мен в играта на отбора имаше добри неща като тактическа дисциплина. Някой от футболистите не успяха да изпълнят всичките си задачи, които им бях възложил. Футболистите трябва да играят, а не гоним само резултат. Футболистите се справиха добре на този етап”, коментира националният селекционер.

„След шока, който отборът получи в първите секунди отборът успя да запази тактическата дисциплина и играта си. Във фаза атака имаме още резерви и трябва да изглеждаме по-добре”, добави треньорът.

„Това са футболистите, които ще трябва да изнесат изключително важната среща с Кипър. Стилиян има субективни причини, за да не говори. Аз лично смятам, че в България определено много негативизъм се хвърля към някои футболисти. Националният ни отбор не е обичан достатъчно. Някои футболисти играят постоянно с напрежение, защото след всеки мач ги нападат”, каза още Стоилов.

„Стилиян Петров ще говори, ако иска. Моето мнение е, че трябва да има комуникация между всички. Все още не съм взел окончателно решение за състава. Искам да изгледам диска с последния мач на Кипър и след това ще изчистя точния състав за мач. Важно е и как ще се възстановят футболистите. Поне още един ден няма да знам стартовия състав в главата си. Ивелин Попов би трябвало да бъде добре и да може да играе срещу Кипър. Той не се представи по-различно от останалите ни атакуващи футболисти”, допълни националният селекционер.

„Има дребни болежки, които са получили играчите, но не са проблем, който може да създаде напрежение в отбора. Четирима футболисти ще направят възстановяване на „Царско село”. Вече гледах предишните два мача с Кипър и основно Ирландия бе по-лесно разгадаем, докато кипърският отбор залага повече на импровизация и са напреднали сериозни и имат доста интересни технични отигравания”, заяви старши треньорът на националния отбор.

„В момента Кипър играе на сравнително добро ниво. Трябва да ги поставим под сериозен натиск и не трябва да им позволяваме да играят тяхната игра. Трябва да ги пречупим. Изисквам още във фаза атака и нападателите ще трябва да бъдат на по-високо ниво. Играчите ще дадат всичко от себе си, за да зарадват хората. За нас е важно да запишем първа победа в световните квалификации. Сега е най-важно да спечелим срещу Кипър, за да може да изчакаме спокойно предстоящата среща с Ейре, която е една от най-решителните”, каза още специалистът.

„Отборът на Кипър ми направи впечатление с това, че играе тактически грамотен и техничен футбол. Мисля, че не може да име комбинация между Италия и Ейре. Всичко зависи от това как ние се представяме. Ако ние побеждаваме и на двата отбора ще им бъде доста тежко”, завърши Станимир Стоилов.