Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че се надява неговите футболисти да покажат играта, на която са способни и се надява да оправдаят очакванията за краен успех в световната квалификация с Ейре в Дъблин.

„Очаквам футболистите ми да излязат на терена и да покажат играта, която подхожда на българския национален отбор. Знам, че всички в България очакват да победим и се надявам да оправдаем очакванията им”, сподели Стоилов.

„Контузиите вече са факт, така че няма какво да се направи. Имаме определени проблеми в атака, но ще се опитаме да се оправим с наличните футболисти. В общи линии съставът ми е ясен, като до последно ще преценявам кои от централните защитници да пусна в игра”, каза националният селекционер.

„Единствено Живко Миланов е с дребни проблеми, но мисля, че ще бъде готов и ще вземе участие в мача. Не ме интересува кой от ирландците е контузен. Искам просто да покажем нашата си игра”, добави Стоилов.

„Успяхме да разузнаем добре противника. Разполагат с добра организация на играта. Явно влиянието на Джовани Трапатони се усеща. Според мен нямат нищо общо с така наречения британски стил от миналото”, допълни националният селекционер на България Станимир Стоилов.