Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира за Дарик Радио загубата на националния тим от Холандия.

„По принцип не обичам да деля националните играчи на клубни цветове”, заяви Стоилов: „Според мен, националният тим игра на добро ниво. Разликата между нас и Холандия бе, че те реализираха малкото си положения, които имаха. Ние пропуснахме нашите и направихме грешки в защита.”

 Стоилов счита, че на този етап не е приятно да се чуват упреци към един или друг футболист или към една или друга линия в отбора. „Най-точното е, че отборът допусна грешки и във фаза защита и във фаза нападение”, продължи треньорът на шампионите: „Като игра, като поведение, българският отбор имаше добро ниво. Според мен България трябва да изгради трайни връзки в отбора и играта си. Видяхте, че Холандия не наруши нито в един момент игровия си ритъм или своето спокойствие при контрола над топката в разиграването.”

Наставникът на Левски смята че, в нашия отбор повече се действаше на емоции и нервност, с оглед на резултата. „Трябва да спечелим мачовете, които остават до края”, продължи Стоилов: „Не могат футболистите да се срамуват от представянето си в този мач. Те трябва двойно повече да работят и да играят с по-голямо самочувствие за България. Липсваше ни достатъчно самочувствие и увереност при разиграването на топката.”