Селекционерът на България Станимир Стоилов сподели пред Гонг мнението си за представянето на Мондиал 2010 на съперниците ни в евроквалификациите Швейцария и Англия. Той смята и че нашият национален отбор би се представил на ниво, ако се бе класира за ЮАР.

„Общо взето срещу Чили швейцарците не показват нищо по-различно от мача с Испания, с изключение, че тук рано им изгониха човек. Изключително дисциплиниран отбор са”, каза Стоилов, който в момента е на своята лятна почивка.

„Това, което показва Швейцария, е наистина на едно много високо ниво. Централните нападатели Фрай и НКуфо са на години и може би ще се откажат, но те имат други силни нападатели, които играят в Бундеслигата и те ще ги заместят в квалификациите.”

„Очакваха срещу Чили да атакуват повече, но ранното изгонване ги принуди да играят по-защитно.

„Мисля, че Англия в последния мач ще натисне педала, за да спечели и да се класира. Англия трудно вкарва, но и трудно допуска гол, Те са изключително сериозен отбор.”

„Мисля, че Англия ще стигне доста напред в това първенство, въпреки че стартираха неубедително. Трябва им да победят Словения, за да се класират, а след това не мисля, че има отбор, който може лесно да ги отстрани в един мач.

„С играчи като Рууни, Джерард, Лампард, Тери, Бари и т.н. не можем да коментираме, че Англия е отбор, който не може да ни притеснята. Важно за нас е ние как ще изглеждаме, Англия ще изглежда добре. Важно е ние какво ще направим.”

„Това е много интересно Световно първенство и се развива много добре, отборите не се затварят. Може би и климатът позволява добър ритъм на игра.”

„Отборите от Южна Америка се представят изключително добре, не само Бразилия и Аржентина, а и останалите състави, чието силно представяне до момента е изненадата за мен.

„Мисля, че ако се бяхме класирали, България нямаше да се срамува от представянето ни. Според мен е по-трудно да се класираш, отколкото да се представиш добре на Световното първенство”, коментира Станимир Стоилов.