Националният отбор на България за юноши до 17 години се класира се елитния кръг преди Европейското първенство, след като победи с 4:1 Азербайджан, и спечели група 4.

България и Полша продължават напред, докато Испания ще чака дали се класира като един от най-добрите трети отбори в групите, въпреки победата с 1:0 над поляците в последния мач.

България, Полша и Испания завършиха с по шест точки, но испанците отпаднаха заради по-лошата си голова разлика, като тук не се гледаха срещите с Азербайджан. След това между България и Полша, нашият тим излезе напред с по-добрата си голова разлика във всички срещи от групата.

В елитния кръг, който ще се играе следващата пролет, 28-те класирани от предварителните групи, ще бъдат разделени на седем мини-групи от по четири, и само победителите от тези седем групи отиват на Европейското първенство.

СНИМКИ: 17-годишните юноши спечелиха групата, отиват в елитния кръг

източник: bfunion.bg

В Сливен, България превъзхождаше категорично Азербайджан, и можеше да стигне дори до още по-убедителен резултат от крайното 4:1.

Още в третата минута юношата на Литекс Кирил Десподов се разписа след асистенция на капитана Антонио Вутов. Попадението падна след контаатака, при която Вутов овладя и изведе Десподов очи в очи с вратаря на гостите, и той ниско по земята прати топката в долния десен ъгъл, от границата на наказателното поле.

СНИМКИ: 17-годишните юноши спечелиха групата, отиват в елитния кръг

източник: bfunion.bg

В 27-та минута преднината на нашите момчета стана 2:0, след като Чавдар Ивайлов центрира от пряк свободен удар, а Алеко Алеков засече с глава в мрежата на азерите. Отново Кирил Десподов се разписа в 50-та минута, когато се възползва от лошо изчистена топка, и вкара в опразнената от Акар врата с лекота.

Азербайджан реализира почетно попадение в 67-та минута, когато Хакимов с глава засече центриране на Хашимли. Само четири минути обаче трябваха на България да си върне аванса от три гола, като Алеков повтори упражнението на гостите, и след центриране от корнер на Ивайлов на задна греда, с глава реализира за крайното 4:1.

СНИМКИ: 17-годишните юноши спечелиха групата, отиват в елитния кръг

източник: bfunion.bg

 

Отбори

Мачове

Победи

Равенства

Загуби

Голова разлика

Точки

1

България

3

2

0

1

6-3

6

2

Полша

3

2

0

1

3-2

6

3

Испания

3

2

0

1

3-1

6

4

Азербайджан

3

0

0

3

1-7

6

 

Съставът на България, воден от Методи Деянов, и стигнал до Елитния кръг:

Вратари: Станислав Димитров и Николай Кръстев (Левски), Николай Радев (ЦСКА)

Защитници: Стефан Велков (Славия), Чавдар Ивайлов (Литекс), Мики Орачев (Левски), Алеко Алеков (Новара, Ит), Мирослав Иванов (Славия), Владимир Айтов (Ботев Пловдив)

Полузащитници и нападатели: Серкан Юсеин (Ботев Пловдив), Сава Савов (Сливен), Валентин Томов (Ботев Пловдив), Янис Карабельов (Славия), Антонио Вутов (Левски), Александър Димитров (Векта Пловдив), Илия Димитров (Левски), Васил Димитров (Новара, Ит), Емил Стоев (Славия), Кирил Десподов (Литекс), Илиян Неделчев (Чавдар), Емил Петров (Пирин 2001)

СНИМКИ: 17-годишните юноши спечелиха групата, отиват в елитния кръг

източник: bfunion.bg