Селекционерът на северните ни съседи Виктор Пицурка ни препоръча да правим сметки едва след изиграването на дербито Румъния – Холандия на 13 октомври. Ние щем, не щем, ще се захванем с математиката още от сега. То какво ли друго ни остава, освен да правим сметки по никое време.

Румъния и Холандия водят в групата ни с по 20 точки, ние сме с две по-назад, а на всичкото отгоре сме изиграли и мач повече до момента. Сметките всъщност не са много сложни, защото практиката до момента показа, че единствената издънка сме ние с нулевото реми срещу Албания. Другите два претендента, къде криво, къде ляво, обаче не грешат. Добре че имат директен мач помежду си на 13-о число идния месец, когато България почива. Тогава отвъд Дунава ще чакаме букет лалета. Порцията мамалига я оставяме за после. Евентуално…

Хикс между конкурентите ни ще ги постави на три точки пред нас. И тъй като на любимия ни 17 ноември приемаме комшиите на „Васил Левски”, с пълен успех на тази дата ще ги изпреварим в класирането.

Така си мечтаем ние, докато се почесваме зад ухото с химикалката. При този вариант ще сме с равни точки с Румъния, но ще сме с по-добри показатели – победа и равен в преките двубои. Ако Холандия бие в Букурещ, се получава на практика същото, както при равенство – оранжевите се класират, а ние с румънците се вкопчваме в братоубийствен дуел.

Успех за Румъния срещу Ван Бастен и компания е най-лошият вариант за нас. Съседите ни ще бъдат с 5 точки пред нас, холандците с две, но нали казахме, че няма къде да сбъркат. Остава ни мижава надеждица, понеже румънците играят още с Люксембург навън и с Албания у дома, а холандците приемат тима от Великото херцогство и гостуват накрая на Беларус.

Всичко това, разбира се, ако Бербатов и компания минават като на парад срещу Румъния у дома и срещу Албания и Словения като гости.

Какво повече да ви кажа, освен че си правим сметки по никое време. Усукани като крив макарон, защото са без кръчмарите. Не един, а цели двама…