Младежкият национален отбор на България допусна нова домакинска загуба в европейските квалификации. „Трикольорите“ паднаха тежко с 1:5 от Словения, като двубоят се игра в Стара Загора.

България можеше да поведе в резултата още в 9-та минута, когато Александър Колев намери добре Симеон Славчев, който от чиста позиция стреля неточно и в страни от десния стълб на вратата на Юг.

Словения излезе напред в резултата в 24-та минута, когато Вучкич пусна перфектен извеждащ пас към Пучко, който надбяга Велков и прати топката в десния ъгъл на вратата на Конов.

България успя да изравни резултата в 28-та минута, когато Едисон Йорданов центрира в наказателното поле на Словения, където Александър Колев засече топката с глава и я прати във вратата на Юг.

Словенците изпуснаха чисто положение в 30-та минута, когато Пучко стреля, но Конов спаси.

Словения отново поведе в 34-та минута, когато Еней Йеленич получи дълъг пас, след което се пребори с Илия Мунин и прати топката в десния ъгъл на вратата на Конов.

България можеше да изравни резултата в 56-та минута, когато Георги Миланов подаде към Александър Колев, който стреля, но Юг спаси с крак и изби топката в корнер. В следващата ситуация последва центриране от корнер в наказателното поле на словенците, където Симеон Славчев стреля с глава, но Юг спаси.

Веднага последва бърза контраатака за Словения, Братанович получи дълъг извеждащ пас и излезе на чиста позиция срещу Конов, след което стреля, но вратарят на България спаси.

Българският отбор изпусна нова добра възможност в 58-та минута, когато Георги Миланов стреля от фаул от около 25 метра, но топката срещна напречната греда на вратата на Юг.

Словения отбеляза трети гол в 64-та минута, когато Бенедичич получи извеждащ пас, след което прокара топката между краката на Конов.

Словенците отбеляза четвърти гол в 74-та минута, когато след центриране в наказателното поле на България Вучкич подаде към Братанович, който отблизо стреля с глава и вкара.

България завърши мача с човек по-малко, след като в 80-та минута Милен Гамаков получи директен червен картон за изключително грубо нарушение срещу Братанович в центъра на терена.

Словенците отбелязаха пето попадение в срещата в първата минута на даденото от съдията продължение, когато Братанович отне топката от Мунин, след което направи двойно подаване с Йеленич, а след това технично прехвърли Конов и на празна врата оформи крайния резултат в срещата.

България можеше да направи по-почетна загубата си в заключителните минути на мача, когато Бекир Расим пусна чудесен извеждащ пас към Вилиян Бижев, който излезе сам срещу Юг и стреля, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Словения.

След тази загуба България остана на предпоследно място в своята група 2, като има 8 точки.

Следващата евроквалификация на България е на 3 септември 2014 година като гост на Естония.