Юношеският национален отбор на България до 17 години претърпя поражение с 0:3 в последния си мач-квалификация в Елитния кръг за финалите на Европейското първенство в Азербайджан през лятото и така се сбогува с мечтата си за участие на престижния форум. След една загуба и две загуби, нашата селекция заема последното място в подреждането с 2 точки. Словакия пък остана на 3-а позиция с пункт повече в актива си.

За надпреварата се класират първите от осемте групи, както и седемте втори.

Съставът на Викторио Павлов имаше своите шансове, но не успя да се възползва максимално от нито един от тях. Същевременно словаците бяха доста активни, а три от положенията, които създадоха превърнаха в голове.

Резултатът бе открит в 40-ата минута с попадение на Алмаси. След почивката символичните гости стартираха силно, а в 48-ата минута Бренкус покачи на 2:0.

В 56-ата минута „трикольорите“ имаха добра възможност, която обаче не доведе до намаляване на пасива, тъй като топката бе изчистена в корнер, от който не произлезе нищо, тъй като Бастунов не съумя да отправи хубав удар.

Крайното 3:0 бе оформено в последните минути на срещата – 83-ата минута.

Същевременно в другия мач от нашата група Германия победи Холандия с 1:0, а така завърши на първото място в таблицата с актив от 7 точки. „Лалетата“ останаха позиция назад с 4. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS