Защитникът на Славия Виктор Генев е попаднал в полезрението на националния селекционер Лотар Матеус и ще получи повиквателна за контролата със Сърбия, научи Гонг. Мачът е на 17 ноември на Националния стадион „Васил Левски”. Очаква се бранителят да дебютира срещу западните ни съседи.

Генев бе пред дебют в националния точно преди година, когато попадна в сметките на Станимир Стоилов за контролите с Шахтьор Донецк и Малта, но заради контузия пропусна двубоите.

Юношата на Левски ще заеме мястото на Николай Бодуров в списъка на световния шампион от 1990 година. Бранителят на Литекс лекува контузия и отпада от сметките на Матеус.

Сходно е положението и с Павел Виданов от ЦСКА, който въпреки че попадна в групата на „армейците” за мача с Пирин, не е играл в официален мач отдавна. Очаква се вместо него да бъде повикан Пламен Николов от Литекс.

Вратарят на Локомотив София Боян Пейков ще бъде заместник на контузения Владислав Стоянов, а в списъка на Матеус очаквано ще попаднат извиканите и при дебюта на германеца Петър Занев, Йордан Милиев и Веселин Минев.