Младата звезда на българския национален отбор Симеон Славчев сподели очакванията си за мача с Азербайджан в Баку на старта на евроквалификациите. Той говори и за престоя си в новия си клуб Спортинг Лисабон, където замина след края на миналата кампания. Ето какво заяви бившият играч на Литекс:

"В много добре настроение съм сега, защото ми липсваше България. Нямам търпение да играя, защото пропуснах доста мачове. За България винаги са по-особени двубоите, знаете как е в националния отбор." 

"За мен не са отлични нещата в Спортинг. ОК са, но може много повече. Съотборниците са окей, обстановката е добра, но може би ми трябва повече време за адаптация, но и това ще дойде." 

"Мисля, че тренирам достатъчно здраво и стегнато, с каквото мога да помогна на националния отбор, ще го направя. Във форма съм. Пожелавам успех на България в евроквалификациите и да тръгне всичко по вода. " 

"Разучаваме Азербайджан, корав съперник са. Ние каквото трябва да знаем, треньорът ни го казва, на вас повече не ви трябва като информация. Трябва да спазваме указанията на треньора и да се раздаваме. Това е една от рецептите за успех. Шансовете са реални, можем да победим и да направим нещо в тези квалификации." 

"Какво сме си говорили с Любо Пенев, ще си остане между нас. Знаете какъв човек е той, слушам когото трябва. Футбол като футбол е в Португалия, само една идея по-високо качество", сподели Славчев на лагера на националния тим.