България завърши 0:0 срещу украинския гранд Шахтьор Донецк в контролна среща, която се игра на стадион „Кемал Ататюрк” в турския курорт Анталия.

България имаше преимущество през първото полувреме, но украинският гранд се държеше добре в защита.

Още в 6-та минута „трикольорите” можеха да поведат в резултата, след като Телкийски центрира от корнер в наказателното поле на Шахтьор, където Сърмов засече топката с глава, но тя срещна напречната греда на вратата на Вирт.

Благой Георгиев на два пъти и Димитър Рангелов изпробваха рефлекса на Вирт, но той се намеси авторитетно.

Фернандиньо изпусна удобен шанс в 8-та минута, а най-чистото положение за Шахтьор бе в 40-та минута, когато Адриано излезе на добра позиция, след което финтира и Димитър Иванков, но си поведе дълго топката и тя излезе в аут.

През второто полувреме темпото на игра се накъса от смените в двата отбора и интересните ситуации пред двете врати станаха още по-малко.

В началото на втората част Димитър Рангелов се опита да изненада Вирт с далечен удар, но украинският страж нямаше проблеми и улови топката.

Благой Георгиев, Валери Домовчийски и Станислав Генчев се опитаха на няколко пъти да затруднят Вирт, но той бе на място.

През вторите 45 минути играта на Шахтьор бе още по-слаба от тази през първото полувреме, като единственото запомнящо се бяха ударите на Гладкий по посока на вратата на Михайлов.

В 65-та минута Благой Георгиев апострофира турския съдия и получи жълт картон.

Домовчийски излезе в добра позиция в 84-та минута, но първият му удар срещна тялото на Леонардо, а вторият излезе в аут.

В последните секунди на контролата Иван Стоянов направи добър пробив и нахлу в наказателното поле на Шахтьор, но се засуети и топката му бе отнета.