Директорът на националните отбори Наско Сираков преживя шок на летището в Дъблин. Той бе там с националния отбор, който игра световна квалификация.

В неделя сутринта българската група си тръгна и националите напуснаха рано хотела, в който бяха настанени. Сираков, явно недоспал си, напуска стаята в хотела като забравя да вземе един обикновен пощенски плик, в който обаче се намират над 3000 евро.

На летището в Дъблин българите ги чака неприятност. Полетът закъсня с час и 20 минути. Това закъснение се оказва щастливо за Наско Сираков. Той си говори с Гриша Ганчев и Станимир Стоилов и обсъждат мача на националите. В един момент Сираков го издирва човек от хотела, където е пренощувал предишните две нощи.

В първия момент Сираков е леко озадачен и стъписан. В следващия вече е шокиран. Разбира, че е забравил да си прибере и плик, в който има над 3000 евро. Шокът е двоен, защото хората му върнаха парите, настигайки го на летището.

Сираков показа плика пред репортера на Gong.bg и каза : „Ето затова хората са толкова напред в развитието си. Много съм им благодарен и ще намеря начин как да им засвидетелствам уважението си към тях. Не е важно колко са парите, а жеста.”

Усетил леко недоверие от страна на репортера, Сираков сам уточни, че става въпрос за сума, по-голяма от 3000 евро.

Както се казва „ Коментарът е излишен”. Чакаме някой ирландец да се похвали, че от български хотел са му върнали подобна сума…