Спортно-техническият директор на националните отбори Наско Сираков даде пресконференция преди днешната тренировка на трикольорите на стадион „Георги Аспарухов”.

Според Сираков, всички футболисти в тима на Мъри Стоилов осъзнават важността на квалификацията с Черна гора в събота, която може или да запази шансовете ни за класиране или окончателно да сложи край на надеждите ни за Мондиал 2010.

Босът говори и за случая със защитника на ЦСКА Иван Иванов, който бойкотира младежкия национален тим. Сираков коментира, че футболистът ще понесе последствия за действията си.

Ето какво още каза Наско Сираков:

„Всички виждате, че настроението преди мача е добро. Важното е какво ще бъде то след мача. Мисля, че на този етап всички футболисти изпълнени с желание да се представят по възможно най-добрия начин. Доколко всеки ще успее и отбора като цяло ще видим след 48 часа.”

„В мен няма притеснение за този мач. Не знам как е при футболистите. Нормално е да има не притеснение, а по-точно напрежение. Мисля, че всички осъзнават важността на една такава среща, която донякъде може да ти запази някакви шансове за класиране, а в другия случай да те изхвърли официално зад борда. Надявам се това напрежение да не проличи в мача, а ако има такова, да бъде до загрявката преди срещата. Пак казвам аз съм спокоен за този мач. Мисля, че всички футболисти са готови за нея.”

„Прекалено много се преекспонира темата със стадиона. Насочваме вниманието не където трябва. Мен ме интересуват чисто футболните въпроси и отборът да се подготви максимално добре за този мач. Имам уверение от шефа на стадиона, че теренът ще бъде приведен в максимално добър вид. Утре ще имаме възможност да проведем тренировка там. Мисля, че теренът не трябва да ни вълнува толкова. Ние трябва да сме максимално концентрирани за това какво трябва, и как да го направим по най-добрия начин, за да се поздравим с успех. Теренът ще е еднакъв и за двата отбора.”

„Колкото до Иван Иванов, вече съм разговарял с президента на футболния съюз. Ще бъдете уведомени и медиите. Случаят няма да остане без последствия. При всички положения състезателят трябва да се яви на лагер-сбора. Оттам нататък какво ще си реши ръководството е друг въпрос. В момента и аз не искам да повишавам напрежението около младежкия национален отбор, защото и те утре могат да изпуснат последния влак. Още веднъж казвам, че това не е поведение на един професионален футболист.”