Директорът на националните отбори Наско Сираков заяви, че е нужен някой „нов Свети Емил”, за да се спечели двубоят с Италия утре. Сираков визира Емил Костадинов, който донесе победата срещу Франция през 1993 година.

„Очакванията са ни за тежък мач. Все пак и на Италия победата им е толкова нужна, колкото и на нас. С нея те биха си осигурили първото място в групата. Да отидеш да играеш мач с Италия и да разчиташ само на съдбата – ще бъде много трудно. Трябва да разчиташ и на собствените си сили”, сподели още Наско.

„Ако кажа, че ще победим 100% Италия ще е повече от смешно, най-малко в собствените ми очи. Отиваме да се представим добре. Трябва да сме безгрешни и да не допускаме пропуските, които направихме срещу Черна гора”, каза Сираков.

Той си пожела футболистите на Италия да подходят високомерно и да подценят българския отбор, но допълни, че не вижда как ще стане това.

„Мисля, че имаме добри футболисти, които могат да решат всеки един мач. Оптимист съм, че ще направим всичко възможно и ще подходим по най-добрия начин. Оттам нататък – каквото сабя покаже”, завърши директорът на националните отбори.