Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков, който днес навършва 45 години, даде пресконференция, на която заяви мотивите си, защо е бил против назначаването на Станимир Стоилов за национален селекционер на България. На вчерашния Изпълком наставникът на „сините” бе единственото предложение за поста в българския тим отстрана на Боби Михайлов.

Сираков изрази мнението си, че вярва в качествата на старши треньора на Левски, че ще справи със задачата си в двата мача с Беларус. Но въпреки това не е бил съгласен Стоилов да става национален селекционер. Според шефа на шампионите този пост в последно време носи само негативи за хората, които са го заемали.

Сираков е сигурен, че и съвместяването на двете позиции на Стоилов като треньор в Левски и в националния отбор, няма да се приеме добре от всички българи. Босът е сигурен, че половин България ще стиска палци, Стоилов да се провали начело на държавния тим.

Запитан, какъв му е коментарът за напускането на досегашния национален селекционер Христо Стоичков, Сираков отговори: „Христо е голям човек и сам носи отговорност за действията си. Той най-добре знае, какво върши, но на мен ми е чудно, как всички искаха да се махне от треньорския пост, а сега надават вой, защо пък се е махнал. Аз му желая успех като треньор в Селта и му стискам палци да се справи с работата си там”.