Защитникът на Амкар Захари Сираков със сигурност отпада от националния отбор на България за световната квалификация срещу Ейре научи Гонг. Футболистът получи повиквателна от Станимир Стоилов, но нелепо заболяване го вади от мача. Източници на Гонг разкриха, че на Сираков му е препоръчано лечение от поне две седмици.

Българинът има възпаление в областта около коляното. Преди мача срещу Спартак Москва бранителят е получил обрив, който в последствие се е възпалил. Буквално часове преди срещата на Амкар коляното на футболиста сериозно е отекло и се е получила инфекция. По спешност българинът е бил закаран в московска болница за лечение.

Вчера Димитър Димитров-Херо заяви за Гонг, че все още не може да каже дали Сираков ще може да помогне на националния отбор. Днес обаче се разбра, че десният бек със сигурност отпада, тъй като няма как да се възстанови. Самият Димитров също е притеснен от ситуацията със Сираков, тъй като той няма да може да вземе участие в предстоящите два мача на Амкар до края на полусезона.