Членът на Изпълкома на БФС и отговорник за националните отбори Наско Сираков заяви специално за Спортно Шоу на Дарик Радио, че България ще излезе за победа в Дъблин срещу Ейре, а също така добави, че няма от какво да се притесняваме от Италия.

 

„Правя походи на Витоша всяка сутрин. Реално може да се говори за шансовете на отбора след следващите два мача. Моето мнение е, че ако не загубим срещу Ейре в Дъблин и вземем след това срещите с Кипър и Ейре в София може да се класираме и ще имаме по-голям шанс от ирландците. Нашият отбор ще излезе, за да спечели мача срещу Ейре в Дъблин”, коментира членът на Изпълкома.

 

„Когато се събрахме настроението не бе цветущо, но за два дни си поговорихме сериозно с момчетата и те надигнаха глава. Следващият лагер ще бъде по-дълъг и това е достатъчно време не само да говорим, а и да по тренираме. Ще се пътува и ще се наблюдават играчите, защото така е най-добре, защото ще може да разговаряме и с техните треньори. Голямата отговорност винаги я носи националният селекционер. Мъри е човек, който когато ни се разминават мненията обича да залага на своето. Отникъде не получихме извинения за тоновете кал и помия, които получихме. Това не може да ни разколебае”, добави Сираков.

 

 „Не съм имал преки наблюдения какво е било преди. Когато отговарям за един отбор и нося отговорност за него винаги се съобразявам с тях. Не трябва да ги делим на Бербатов, Мартин, Стилиян Петров и останалите, защото всички са звезди щом всичките са в националния отбор. Аз му благодаря на Иван Вуцов за хубавите думи, но по никакъв начин не искам да ставам адвокат на единия и прокурор за другия. Трябва да му се даде известно време и тогава да се критикува.”, каза още отговорникът на националните отбори.