Българският национал Симеон Славчев, които играе за Карабах даде специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, където заяви, че се чувства „ужасно щастлив“, откакто е преминал в азербайджанския тим и добави, че пак изпитва истинска наслада от футбола.

Карабах продължава кампанията си в Шампионската лига, като се класира за третия предварителен кръг, където ще мери сили с БАТЕ Борисов. Славчев сподели какви са очакванията му и за тази среща, като не подмина и темата за националния тим на България.

Както е известно, през есента „трикольорите“ ще започнат участие в Лигата на нациите.

„Амбициите са много високи. Искаме да влезем в Шампионската лига, както е било предходната година. Доколкото разбрах от осем години се работи целеустремено за постигане на високи резултати и най-вече клубът да функционира на едно средноевропейско ниво. Групите на Лига Европа също са вариант, но като цяло се стремим към Шампионската лига“, започна Славчев.

„Истината е, че съм ужасно щастлив – най-вече от факта, че напуснах Спортинг. Това бе една голяма тежест за мен. Психологически и постоянно имах проблеми с ръководството. Отборите, за които ще играя, винаги имаше проблеми относно пари, трансферни суми, комисионни и мисля, че тази тежест падна, и сега изпитвам истинска наслада от футбола и го доказвам. Четири мача изиграх с Карабах, всеки двубой играя по-добре и по-добре, и възвръщам формата си отпреди, от времето ми в Литекс. Да се включвам от втора позиция, да играя повече с топката, да я държа, да си позволявам повече своеволия, да експериментирам. Мисля, че в последния мач ми се получи най-вече. Три асистенции дадох, от които се получиха дузпите, създадох и други опасности и съм невероятно щастлив, защото в този тим ми допада стилът на игра и съм ценен от всички. Мисля, че тепърва ще подобрявам формата си“.

„По-различна е културата в Азербайджан, но може да се каже, че е по-европеидна. Още не съм свикнал напълно. Уча руски, но най-важното е, че на терена се адаптирах по най-бързия начин и се чувствам в свои води на базата и по време на мачове. А за личния живот, щом семейството ми е тук, нищо друго не ми липсва“, добави полузащитникът.

„Много чужденци има в тима, така е. Предимно на английски и руски се общува. Хубавото е, че тук има и българин, кондиционен треньор. Той ми помага много, но като цяло първо се стараем всички да говорим на руски, но когато се стигне до тактика, всеки си има преводач и му се превежда на родния език“.

За предстоящия съперник в турнира на богатите - БАТЕ Борисов, Славчев каза:  „Гледахме сутринта отчасти мача на БАТЕ. Преодолим отбор са, но в днешния футбол е такъв, че дори малко да подцениш съперник, може да си изпатиш. Така, че трябва да продължим да играем този красив и комбинативен футбол и мисля, че може да ги отстраним и да минем напред“.

„С нетърпение очаквам мачовете от Лигата на нациите. Следя какво се случва. Видях каква е тръпката и атмосферата на Световно, силно ми се иска и ние да сме там и да изпитаме тази емоция. Лигата на нациите е още една възможност за класиране на голям форум. Чакам с нетърпение мачовете и да се представим по най-добрия възможен начин. Мисля, че разполагаме с играчи, с които може да сътворим нещо. Моето лично мнение е, че ще бъдем по-силни. Ние надграждаме. Групата ни за Световното бе много тежка. Отбор от нашата група стана световен шампион, а друг стигна до топ 8, така че това са неща, които не бива да забравяме. Но мисля, че с малко късмет в жребия може да постигнем нещо и да се класираме“, коментира за финал Славчев националния тим на България.