Старши треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански ще разчита на група от 23-ма футболисти за европейските квалификации срещу Словения (19 ноември) и Дания (15 ноември). Мачовете са в Стара Загора с начален час 18:00, а с шест точки в тях „лъвовете“ ще се превърнат във фаворити за атака на първото място.

Мадански събира отбора на 10 ноември в 10:00 часа пред Национален стадион „Васил Левски“. Целият лагер ще премине в Сливен, като в дните на квалификациите тимът ще пътува за стадион „Берое“.

От списъка на селекционера заради контузия отпадна Антон Недялков (Литекс). По инициатива на президента на Славия Венцеслав Стефанов днес предстои среща с ръководството на младежкия национален тим, за да се уточни всичко, касаещо участието на защитника на „белите“ Стефан Велков в различните гарнитури на представителните отбори на България. По всяка вероятност 16-годишният талант ще получи повиквателна за срещите със Словения и Дания.

Дебютант сред 23-мата е вратарят на Витоша (Бистрица) Анатолий Господинов. На разположение са и Илия Миланов, Георги Миланов и Симеон Славчев, които бяха част от мъжкия състав на България в квалификациите за световното първенство. След контузия се завръща капитанът Георги Терзиев, а повиквателна след дълго отсъствие е заслужил и Румен Руменов (Литекс).

В състава присъстват и футболистите на ЦСКА Ивайло Чочев и Антон Карачанаков, които не е ясно, дали ще бъдат пуснати от своя клуб. Както е известно, на 17 ноември е първият мач за Купата на България между ЦСКА и Левски, а от „червения“ клуб заявиха, че няма да пуснат своите играчи като бойкот. Глобата за неявяване на играч е 10 хиляди лева на мач, така че при това положение може да се наложи ЦСКА да плати глоба от 40 хиляди.

Групата на България (U21):

Вратари: Георги Китанов (Черно море), Александър Конов (Добруджа), Анатолий Господинов (Витоша Бистирца).

Защитници: Илия Миланов (Литекс), Георги Терзиев (Лудогорец), Иван Горанов (Берое), Тейнур Марем (Хасково), Стефан Велков (Славия), Асен Георгиев (Локомотив Пловдив), Илия Мунин (Любимец).

Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Литекс), Георги Миланов (ЦСКА Москва, Рус), Ивайло Чочев (ЦСКА), Милен Гамаков (Черноморец), Божидар Васев (Раковски 2001), Янко Ангелов (Любимец), Бекир Расим (Черно море), Румен Руменов (Литекс), Едисон Йорданов (Борусия Дортмунд, Гер), Радослав Кирилов (Карпи, Ит), Александър Колев (Геел, Бел), Антон Карачанаков (ЦСКА), Вилиян Бижев (Ливърпул, Анг).