Националният селекционер на Швейцария Мурат Якин планира да извика крилото на Ред Бул Залцбург Ноа Окафор за световните квалификации с Италия и България. Това призна самият треньор в телевизионното шоу Blick Kick.

Окафор ще бъде извикан на мястото на Харис Сеферович, който наскоро се възстанови от контузия и от 29 август насам е играл само 52 минути с фланелката на клубния си отбор Бенфика.

"Ние имаме план с Окафор и това бе съгласувано с него. Той показа за пореден път това, което може с младежкия национален отбор в мача срещу Нидерландия. Ясно е, че той си направи много добра реклама в последните мачове. Той със сигурност ще бъде в моята листа в много близко бъдеше", каза Якин.

Ноа Окафор има 9 гола и 5 асистенции за Залцбург от началото на сезона. Той привлече всички погледи на 20 октомври, когато вкара 2 гола при успеха на своя тим с 3:1 над Волфсбург в Шампионската лига.
Селекционерът е много доволен и от формата на нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Бреел Емболо. Таранът вкара 2 гола за Борусия при разгромната победа над Байерн Мюнхен с 5:0 в турнира за Купата на Германия.

"Той се разви невероятно от момента, в който го откри при юношите на Базел. Сега се наложи като отличен централен нападател. Невъзможно а да си представя този пост без него. Има голямо бъдеще пред себе си", радва се 47-годишният специалист.