Българският национален отбор да започне в предстоящите европейски квалификации с две домакинства, ще иска нашата делегация при изготвянето на програмата в група G. Това обяви днес вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев при завръщането си от Варшава. Фурнаджиев беше начело на нашето представителство при жребия за Евро 2012, което включваше още селекционера Станимир Стоилов, отговорника за националните отбори Наско Сираков и шефът на международния отдел Андрей Мединцев.

Както е известно, България попадна в група G заедно с отборите на Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора. Срещата на петте делегации за изготвянето на програмата ще се състои на 15-и март в Цюрих. Първоначално хората от Уелс предложили да приемат тази среща в Кардиф на същата дата, но поради малкото транспортни връзки с уелската столица предложението било отхвърлено. Така Цюрих бил избран за срещата.

"При изготвянето на програмата е важна тактиката. Но преди това най-важното е ние да си направим наша стратегия на вътрешна сбирка и да изберем най-доброто за нашия отбор. Надявам се, че ще постигнем съгласие и няма да се стига до служебно назначена програма от УЕФА. Настроението е добро, жребият е добър. Вярваме, че ще излезем с успех от тези квалификации, каза още Атанас Фурнаджиев на Летище София при завръщането си.

На въпрос дали веднага след жребия е имало разговори между хората от нашата делегация относно желанието за старт, Фурнаджиев отвърна: "Първото и най-важно нещо е да започнем с победа. Затова вероятно ще настояваме първите два мача да бъдат домакински за нас".